PopStats

Brojke u slici

PROGRAMIRANJE|UI|UX

S obzirom da se broj izbjeglica drastično povećao, Hexis je odlučio dati svoj prilog u podizanju društvene svijesti o ovom aktualnom problemu te smo samoinicijativno, vlastitim resursima kreirali mobilnu aplikaciju.

Uz već postojeću web-aplikaciju MyUNHCR, nadamo se da će naše prikupljanje, obrada i vizualizacija podataka o izbjeglicama pomoći bržem rješavanju izbjegličke krize.

* Korištene tehnologije: React Native, Phalcon, PHP, MySql, Node.js

DAR SVIJETU ZA MEĐUNARODNI DAN IZBJEGLICA

Dana 20. lipnja obilježava se Međunarodni dan izbjeglica te smo upravo na taj dan lansirali PopStats. Ime je skraćenica od Population Statistics, a ova mobilna aplikacija ima hvalevrijednu misiju – vizualizirati situaciju s izbjeglicama na temelju godišnjih podataka i to u odnosu na državu, broj izbjeglica, njihov spol i dob. Aplikacija je povezana s našim ranijim projektom za UNHCR i temelji se na njihovim podacima, a uz izbjeglice obuhvaća i tražitelje azila i raseljene pojedince.

UNIVERZALNI JEZIK VIZUALA

Prioritet kod dizajna aplikacije bila je jednostavnost korištenja i intuitivnost. Informacije su prikazane vizualno i lako su razumljive bez obzira na jezik kojim se korisnik služi. Statističke informacije poput broja izbjeglica u pojedinoj državi ili broja tražitelja azila i njihovom statusu prikazuju se brzo i pregledno. Također, uz aktualne podatke, ovisno o državi podaci postoje od 1950. godine naovamo i moguće ih je prikazati za svaku godinu. Mobilna je aplikacija dostupna za Android i iOS.

Our work single contact
Imate li ideju za projekt ili suradnju?
Kontaktirajte nas otvoreni smo svim idejama
Slijedeći projekt: